1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Pri pestovaní biomasy je možné vytvoriť až 6000 pracovných miest

biomassBratislava - Pri pestovaní biomasy je možné na Slovensku vytvoriť v období 6 rokov až 6000 sezónnych pracovných miest.
"Pri realizácii pripravených projektov a pri obhospodarovaní existujúcich lesných porastov môže byť vytvorených 350 pracovných miest. Pri zakladaní nových lesných energetických porastov sa uvažuje na každých 1000 ha s vytvorením 250 nových sezónnych pracovných miest."

Vyplýva to z Informácie o potenciálnom rozvoji pestovania biomasy na lesných pozemkoch, zvýšení ich ekonomickej efektívnosti a možnosti vytvorenia nových pracovných miest, ktorý má na stredajšej schôdzi (20. 4.) prerokovať vláda.

Na základe vykonaného typologického prieskumu Lesov SR, š. p. potenciálna výmera porastov na lesných pozemkoch, ktoré by bolo možné využiť na produkciu dendromasy v časovom horizonte 3 až 4 rokov v SR predstavuje 15.000 ha agáta bieleho, 4000 ha šľachteného topoľa, 3500 ha stromovej vŕby a 3000 ha domáceho topoľa.

"Založenie a pestovanie energetických porastov z rýchlorastúcich drevín pôsobí na pôdu oproti poľnohospodárskemu využívaniu vo všeobecnosti pozitívne," dodáva vládny materiál pripravený a predložený Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR.

18.04.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)
PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...