1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Pokles cien ropy znížil zisk ropného koncernu Chevron o viac než tretinu

Chevron Gas StationSan Ramon - Americký ropný koncern Chevron oznámil za 3. kvartál pokles zisku o viac než tretinu, čo je dôsledok výrazného zníženia cien ropy. Vplyv slabších cien na trhu nedokázalo vykompenzovať ani zvýšenie produkcie z bridlicových ložísk.

Spoločnosť uviedla, že za 3. kvartál dosiahla čistý zisk 2,58 miliardy USD (2,32 miliardy eur). V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to predstavuje pokles o 36,2 %.

Po očistení o jednorazové položky dosiahol zisk na akciu 1,36 USD oproti 2,11 USD/akcia v 3. kvartáli minulého roka. Firma tak zaostala za odhadmi analytikov, ktorí počítali so ziskom na úrovni 1,45 USD.

Tržby dosiahli 36,12 miliardy USD oproti 43,99 miliardy USD v rovnakom období minulého roka. To predstavuje pokles takmer o 18 %.

Ako povedal šéf Chevronu Michael Wirth, výsledky za 3. štvrťrok boli solídne, v porovnaní s mimoriadne dobrými výsledkami za 3. kvartál minulého roka však výrazne slabšie. Produkciu síce zvýšili približne o 3 %, na pokles cien ropy a zemného plynu to však nestačilo.

08.11.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...