1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Plynovod Severný prúd cez Baltik je na tri dni odstavený

plynarenstvoMoskva - Plynovod Severný prúd, ktorým tečie zemný plyn z Ruska cez Baltik priamo do Nemecka, je odo na tri dni vyradený z prevádzky.

Jeho činnosť sa má obnoviť vo štvrtok (15. 12.) večer. Dnes o tom informoval v Moskve prevádzkovateľ plynovodu spoločnosť Nord Stream.

Začiatkom novembra bola oficiálne uvedená do prevádzky prvá 1224 kilometrov dlhá vetva plynovodu medzi ruským Vyborgom a nemeckým Lubminom.

Blízko pobrežia nemeckej spolkovej krajiny Meklenbursko-Predpomoransko sa začali práce, ktoré majú zvýšiť "bezpečnosť a spoľahlivosť" potrubného systému. Zastavenie prevádzky je plánované, všetci partneri boli o ňom vopred informovaní.

Minulý týždeň Severný prúd stál jeden deň. O príčine odstávky dnešná správa neinformuje.

V súčasnosti pokračuje plným tempom výstavba druhej línie plynovodu. Plyn má ním začať prúdiť do Nemecka a ďalších krajín západnej Európy do konca budúceho roka. Obe vetvy produktovodu majú projektovaný ročný výkon 55 miliárd kubických metrov paliva.

14.12.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Prvé kubíky zemného plynu z Ruska cez Baltik už dorazili do Nemecka

Predstavitelia EÚ a Ruska dnes otvorili prvú časť plynovodu Severný prúd

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...