1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

MOL plánuje postaviť v Slovnafte plynovú elektráreň

mol_logoBudapešť - Maďarská ropná a plynárenská spoločnosť MOL plánuje vybudovať veľkú plynovú elektráreň v lokalite jej slovenskej dcéry, v bratislavskom Slovnafte.

S výstavbou začne po dokončení podobnej elektrárne v Maďarsku. Uviedol to šéf Slovnaftu Oszkár Világi v rozhovore pre hospodárske noviny Napi Gazdaság.

Obe elektrárne budú mať kapacitu približne 860 MW a budú dodávať energiu jednak rafinériám MOL, a jednak na trh.

Világi dodal, že maďarský koncern bude na projektoch spolupracovať s českým energetickým gigantom ČEZ, ktorý vlastní 7,3-% podiel v MOL. S výstavbou elektrárne v Maďarsku začne na budúci rok španielska firma Tecnicas Reunidas a bude stáť menej, ako pôvodne odhadovaných 650 miliónov eur. Presnejšie čísla zatiaľ nie sú známe, no kým MOL minulý mesiac hovoril o sume 600 miliónov eur, španielska firma uviedla, že má dostať 455 miliónov eur.

Világi pripomenul, že produkcia na úrovni 860 MW predstavuje 8 % z celkovej spotreby elektriny v Maďarsku, čo znamená, že väčšinu elektriny koncern predá na trhu.

"Plánujeme výstavbu ďalšej elektrárne s rovnakou kapacitou v bratislavskom Slovnafte," dodal Világi.

12.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...