1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Mol a Slovnaft investujú 60 mil. eur do zvýšenia kapacity ropovodu ADRIA

mol_logoBratislava - Maďarská ropná a plynárenská firma Mol a jej slovenská dcérska spoločnosť Slovnaft chcú zvýšiť kapacitu ropovodu ADRIA medzi Slovenskom a Maďarskom. Výška plánovanej investície predstavuje okolo 60 miliónov eur, uviedol pre agentúru Reuters zdroj blízky záležitosti.

ADRIA je pre rafinériu Slovnaft alternatívnym transportným ropovodom. Zvýšenie jeho kapacity by znížilo závislosť Slovnaftu od ruskej ropy dopravovanej cez ropovod Družba, uviedol zdroj. "Týmto krokom by sa Slovensko definitívne zbavilo jednostrannej závislosti od ropovodu Družba."

Slovnaft môže ročne spracovať 5,5 milióna až 6 miliónov ton ropy. Rafinéria vlani zaznamenala čistý zisk vo výške 22 miliónov eur po strate 55,7 milióna eur v roku 2009. Spoločnosť v máji informovala, že tento rok plánuje investovať 126,5 milióna eur do zelených projektov a modernizácie.

14.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...