1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Líbya plánuje dosiahnuť predvojnový objem vývozu ropy ku koncu budúceho roka

Oil_well_smallLondýn - Líbya očakáva, že predvojnový objem vývozu ropy obnoví pred koncom budúceho roka.

V najnovšej prognóze zverejnenej pre klientov líbyjská štátna ropná spoločnosť NOC uviedla, že export ropy z Líbye by sa do 4. štvrťroka 2012 mal zvýšiť na takmer 1,35 milióna barelov denne (1 barel = 159 litrov), čo je zhruba predvojnová úroveň. To naznačuje, že návrat líbyjskej ľahkej ropy na svetové trhy bude rýchlejší, než sa pôvodne očakávalo.

Do konca novembra tohto roka by mala Líbya dodávať na svetové trhy okolo 813.000 barelov ropy denne, pričom najväčšiu produkciu zabezpečujú ložiská Sarír a Amna. Pred povstaním proti Muammarovi Kaddáfímu vo februári tohto roka Líbya ťažila denne okolo 1,6 milióna barelov ropy, z ktorých 1,3 milióna barelov denne vyvážala.

Aj Medzinárodná agentúra pre energetiku (IEA) minulý týždeň uviedla, že líbyjská ropa sa na svetové trhy vracia rýchlejšie než sa čakalo, no do 4. kvartálu budúceho roka počíta s vývozom len na úrovni 1,17 milióna barelov denne.

16.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...