1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Japonský premiér schválil obnovenie prevádzky dvoch jadrových reaktorov

nuclear logo2Tokio - Japonský premiér Jošihiko Noda aj napriek masovému odporu verejnosti schválil obnovenie prevádzky dvoch jadrových reaktorov.

Japonsko pritom vlani po marcovom ničivom zemetrasení a prívalových vlnách, ktoré spôsobili haváriu v nukleárnej elektrárni Fukušima, všetky jadrové reaktory v krajine odstavilo. Ale pre blížiace sa horúce letné počasie sa vláda obáva výpadkov v dodávkach prúdu pre domácnosti aj priemysel, preto sa rozhodla povoliť prevádzku dvoch blokov v elektrárni Ohi na západe Japonska, ktorá sa nachádza 60 kilometrov od mesta Kjóto. Toto starobylé mesto a niekdajšia metropola krajiny je pritom častým cieľom turistov.

Rozhodnutie premiéra môže otvoriť dvere aj k obnoveniu prevádzky ďalších z 50 odstavených reaktorov. Pred vlaňajšou haváriou sa jadrové elektrárne podieľali na celkovej produkcii elektriny zhruba 30 %.

19.06.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

V Japonsku uvedú do prevádzky dva jadrové reaktory

V Japonsku odstavujú posledný jadrový blok

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...