1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

JA Solar získala najvyššie hodnotenie AAA v rebríčku PV ModuleTech Bankability

solarne panelyPeking - Spoločnosť JA Solar získala 13. septembra najvyššie možné hodnotenie AAA, keď spoločnosť PV Tech zverejnila za tretí štvrťrok 2022 svoj rebríček PV ModuleTech Bankability.

V zozname sa popredné výrobné výhody spoločnosti JA Solar a jej pevná finančná pozícia odrazili v kľúčových ukazovateľoch, ako sú dodávky, rozloženie kapacít, rozloženie technológií a finančná výkonnosť. Podľa správy je spoločnosť JA Solar jedným z najkonzistentnejších dodávateľov triedy A z hľadiska všetkých kľúčových ukazovateľov na obdobie rokov 2014 až 2022.

Stabilný a vyvážený obchodný rozvoj na celom svete

Spoločnosť JA Solar zverejnila 26. augusta svoju polročnú správu za rok 2022, z ktorej vyplýva, že zahraničné dodávky spoločnosti JA Solar predstavovali v prvej polovici roka 2022 67 %. V posledných rokoch spoločnosť JA Solar pokračovala v neustálom rozširovaní svojho medzinárodného dosahu, pričom zahraničné dodávky sa na celkových dodávkach trvalo podieľajú 60 % až 70 %. Spoločnosť JA Solar so svojimi 12 výrobnými základňami po celom svete teraz vytvorila kompletné priemyselné reťazce doma aj v zahraničí, ktoré poskytujú silnú kapacitnú podporu pre dodávky na svetové trhy.

Podiel spoločnosti JA Solar na globálnom trhu dosiahol 14 % v roku 2021. Konkrétne jej podiel na etablovaných trhoch naďalej rástol, vrátane Európy na úrovni približne 18 % a Číny na úrovni približne 19 %. Na rozvíjajúcich sa trhoch sa podiel spoločnosti JA Solar v roku 2021 zvýšil na rekordných 46 % v Pakistane, 58 % v Malajzii a približne 40 % v Izraeli. Okrem toho spoločnosť našla aj nové odbytiská, napríklad v Guyane v Južnej Amerike, Sierra Leone v Afrike, na Tahiti v Oceánii a v Uzbekistane v Strednej Ázii, čím prispela k stabilnému rozvoju obchodu na celom svete. Ako sa uvádza v správe PV ModuleTech, spoločnosť JA Solar sa stane konkurencieschopnejšou na trhu USA so zlepšovaním svojho globálneho rozloženia výroby.

Krok vpred vo vývoji založenom na technológiách

Spoločnosť JA Solar neustále zvyšuje svoje investície do vedeckého výskumu s cieľom uspokojiť rastúci dopyt na trhu a podporiť technologickú iteráciu a modernizáciu odvetvia. Do prvej polovice roka 2022 bolo spoločnosti JA Solar udelených 1 178 patentov na nezávislý výskum a vývoj. Priemerná účinnosť konverzie jej sériovo vyrábaných článkov typu Percium dosiahla 23,7 % a účinnosť článkov typu n dosiahla 25 %.

Najmä moduly DeepBlue 3.0 založené na perciových bunkách vzbudili pozornosť celého trhu po celom svete, odkedy bola v októbri 2020 expedovaná prvá objednávka. Do konca júna 2022 dosiahla dodávka tohto produktu 24 GW. Bol použitý v kľúčových globálnych projektoch, ako je napríklad projekt fotovoltickej strechy železničnej stanice Feng-tchaj v Pekingu, projekt fotovoltickej strechy sídla OSN v Pekingu, najväčší svetový projekt integrovaného zdroja, siete a akumulácie v Ulanqabe vo Vnútornom Mongolsku a projekt plávajúcej fotovoltickej elektrárne Uivermeertjes v Holandsku, ktorý je druhým najväčším plávajúcim fotovoltickým parkom mimo Ázie.

V máji 2022 spoločnosť JA Solar uviedla na trh modul DeepBlue 4.0 X založený na článkoch typu n, ktorý sa môže pochváliť 25 % účinnosťou konverzie článkov a maximálnym výkonom 625 W. V porovnaní s bežnými modulmi typu p dokáže DeepBlue 4.0 X znížiť náklady na udržanie rovnováhy systému až o približne 2,1 % a vyrovnané náklady na elektrinu o 3,5 až 5 %, čo môže ďalej zvýšiť ziskovosť projektov a vytvoriť vyššiu hodnotu pre zákazníkov. Očakáva sa, že kapacita článkov typu n spoločnosti JA Solar do roku 2023 presiahne 27 GW, čím sa stane jedným z prvých podnikov, ktoré vyvinú články typu n a začnú ich výrobu.

Spoločnosť JA Solar tiež podporuje inteligentnú výrobu urýchlením digitálnej transformácie. Počas výrobného procesu dosiahla dôkladnú kontrolu kvality, ktorá zabezpečuje, že kvalita sa prísne stráži prostredníctvom 24-hodinového systému detekcie a automatického varovania v reálnom čase. Na príklade výrobnej základne JA Solar Yiwu realizuje spoločnosť JA Solar digitálnu inteligenciu počas celého procesu od plánovania a výroby až po logistiku, čo umožňuje „viditeľnosť 7-dňového procesu dodania" objednávky a zabezpečuje presnú kontrolu efektívnosti výroby a kvality výrobkov.

Pokračujúci vysokokvalitný rast so zdravou finančnou pozíciou

Z polročnej správy vyplýva, že v prvom polroku 2022 zaznamenala spoločnosť JA Solar príjmy vo výške 28,469 miliardy čínskych jüanov, čo predstavuje medziročný nárast o 75,81 %, a čistý zisk vo výške 1,702 miliardy čínskych jüanov pripadajúci na akcionárov kótovanej spoločnosti. Je to nárast o 138,64 % v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka. Svedčí to o vynikajúcom výkone v oblasti rastu prevádzkových príjmov a čistého zisku. Okrem toho dodávky modulov v prvej polovici roka 2022 dosiahli nárast o viac ako 50 % (vyšší ako priemer odvetvia) v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka.

Spoločnosť JA Solar je tiež všeobecne uznávaná za svoju solídnu výkonnosť v rámci odvetvia aj mimo neho. Spoločnosť JA Solar bola doteraz opakovane zaradená do rebríčka 500 najlepších globálnych nových energetických podnikov, Fortune China 500, 500 najlepších súkromných podnikov v Číne, 500 najlepších súkromných výrobcov v Číne a jej umiestnenia stále stúpajú.

23.09.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...