1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

JA Solar dodáva monokryštálové PERC moduly s výkonom 100 MW pre projekty bez dotácií v Španielsku

Solar panels1Peking - JA Solar, popredný výrobca vysokovýkonných fotovoltických produktov oznámil, že bude dodávateľom vysokovýkonných monokryštalových PERC modulov s výkonom 100 MW pre dve solárne elektrárne s výkonom 50 MW

v rámci projektu realizovaného v meste Alvarado-La Risca, región Extremadura v Španielsku. Očakáva sa, že elektrárne budú uvedené do prevádzky v treťom štvrťroku 2020.

Oba projekty navrhla a realizovala španielska spoločnosť zameriavajúca sa na výrobu solárnej energie s názvom Solarpack a nedávno ich získala spoločnosť Green Investment Group Limited (GIG), ktorá podpísala dlhodobú zmluvu o kúpe energie (PPA) so spoločnosťou Shell Energy Europe Limited. PPA je jedným z kľúčových faktorov poháňajúcich španielsky trh s fotovoltickými výrobkami ku hodnotám v gigawattoch a núti investorov, aby sa viac sústredili na výkon pri výrobe energie a dlhodobú efektívnosť solárnych modulov.

Moduly s výkonom 100 MW dodávané spoločnosťou JA Solar sú vyrobené na báze solárnych článkov z kremíkových doštičiek dopovaných gáliom. V roku 2019 získala spoločnosť JA Solar práva duševného vlastníctva na dopovanie kremíkových kryštálov gáliom a používanie kryštalických kremíkových doštičiek typu p dopovaných gáliom na výrobu solárnych článkov v krajinách a regiónoch, na ktoré sa príslušné patenty vzťahovali. Aplikácia kremíkových doštičiek dopovaných gáliom dokáže účinne zmierniť počiatočnú degradáciu indukovanú svetlom (LID), ktorou dlhodobo trpeli solárne články využívajúce kremíkové doštičky typu p dopované bórom. Takýto postup podnecuje dlhodobý výkon solárnych modulov, stabilitu a vyššiu návratnosť investícií.

10.03.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...