1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Gazprom vyprodukoval v auguste 32,83 miliardy m3 plynu,čo je o 8,2 % menej

gas_fire_bigMoskva - Ruský plynárenský gigant Gazprom vyprodukoval v auguste 32,83 miliardy kubických metrov (m3) plynu, čo medzimesačne prestavuje pokles o 8,2 %. Pre firmu to zároveň znamená najslabšiu produkciu v mesiaci august v histórii. Celková produkcia plynu v Rusku klesla oproti júlu o 6,1 % zo 48,40 miliardy na 45,42 miliardy m3.

"Je to najhorší august v histórii Gazpromu. Firma ťaží podľa toho, ako dokáže predať, takže nízka produkcia odráža problémy s predajom komodity," povedal Michail Korčemkin z inštitútu East European Gas Analysis.

Dodal, že najmä predaj do zahraničia je slabší, pretože ruský zemný plyn je na európskom trhu momentálne najdrahší. Zároveň však aj predaj na domácom trhu nie je ideálny, keďže ekonomika Ruska sa oživuje pomalým tempom. Analytici očakávajú, že produkcia ruského plynu bude klesať aj naďalej, keďže odberatelia v Európe, čo je pre Rusko kľúčový trh, si urobili zásoby ešte na jar v očakávaní rastu cien komodity.

06.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...