1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Gas Progres I. plánuje pri Nitre bioplynovú stanicu za 3,17 mil. eur

biogas_station_smallBratislava - Spoločnosť Gas Progres I., s.r.o., plánuje pri Nitre vybudovanie bioplynovej stanice (BPS) v predpokladanom náklade 3,17 milióna eur.

Začiatok výstavby BPS sa predpokladá na marec 2012 a koniec výstavby na október 2012. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA).

Účelom navrhovanej činnosti je výstavba a prevádzka bioplynovej stanice na okraji obce Nová Ves nad Žitavou v areáli agrokombinátu. Projekt plánuje spracovávať biomasu z poľnohospodárskej výroby na bioplyn a z neho vyrábať elektrickú energiu, teplo a organické hnojivo – digestát.

Elektrická energia, pri výkone generátora 999 kW, sa bude dodávať do verejnej energetickej siete. Teplo, ktoré sa nespotrebuje na vlastný proces výroby bioplynu, sa má ďalej využívať pre vykurovanie objektov a prípravu teplej úžitkovej vody.

Gas Progres I., s.r.o., Slepčany vznikla v auguste tohto roku. Predmetom jej činnosti je najmä výroba biopalív.

23.12.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...