1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Francúzska Areva bude prepúšťať a zníži investície

nuclearParíž - Pokles záujmu o jadrové elektrárne vo svete po katastrofe v japonskej Fukušime pociťuje francúzsky atómový koncern Areva čoraz viac.

Jeho vedenie koncom minulého týždňa oznámilo, že v Nemecku zruší 1200 pracovných miest a v pondelok (21. 11.) agentúra AFP s odvolaním sa na nemenovaný zdroj informovala, že zo svojich francúzskych divízií prepustí Areva 1000 až 1200 zamestnancov. Vedenie koncernu vo večerných hodinách v krátkom vyhlásení agentúrnu správu dementovalo.

Koncern zamestnáva celkom 48.000 osôb.

Od marcovej pohromy v Japonsku a po rozhodnutí nemeckej spolkovej vlády z júna - do roku 2022 odpojiť od siete aj posledný jadrový energetický blok v krajine, prišiel najväčší atómový koncern na svete o objednávky za niekoľko sto miliónov eur.

AFP uviedla, že Areva zníži investície do svojho rozvoja o 40 % a niektoré divízie predá. Od roku 2013 by mala dosahovať zníženie nákladov asi 500 miliónov eur.

24.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...