1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Eustream už má hlavných dodávateľov projektu inštalácie 2 turbosústrojov

eustream_LOGO Bratislava - Spoločnosť eustream, a.s., uzavrela tendre na zhotoviteľa stavebnej a technologickej časti pre projekt výroby a inštalácie 2 moderných turbosústrojov na kompresorovej stanici vo Veľkých Zlievcach.

Víťazom elektronickej aukcie sa v oboch prípadoch stalo konzorcium firiem ZIPP Bratislava a PSJ Hydrotranzit. Stavebné práce odštartujú už v septembri 2011. Informovala o tom spoločnosť eustream, a.s.

Výrobu samotných tandemových turbosústrojov zabezpečuje spoločnosť Rolls-Royce, ktorá už vyrobila a otestovala plynové generátory vo výrobnom závode. Do ukončenia stavebných prác vo Veľkých Zlievcach Rolls-Royce vyrobí ďalšie komponenty nízkoemisných turbosústrojov a následne ich nainštaluje na Slovensku. Celý projekt bude stáť približne 70 miliónov eur.
Špičkové tandemové turbosústroje nahradia technológie používané v súčasnosti, čím splnia najprísnejšie medzinárodné limity emisií a zároveň zaistia najvyššiu bezpečnosť a spoľahlivosť systému.

Eustream, a.s., je prevádzkovateľom prepravnej siete a prepravcom zemného plynu s kapacitou prepravnej siete viac ako 90 miliárd m3 za rok a celkovou dĺžkou 2270 km. Eustream zabezpečuje komplexné služby v oblasti prepravy zemného plynu.

26.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...