1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

E.ON prepustí 9000 až 11.000 zamestnancov

E-on_logoDüsseldorf - E.ON, najväčší nemecký energetický koncern, sa po prudkej zmene energetickej politiky spolkovej vlády zaoberá znížením počtu svojich pracovníkov. Na celom svete ich zamestnáva 85.000 a z nich by ho malo v blízkej budúcnosti opustiť 9000 až 11.000. E.ON plánuje znížiť v nadchádzajúcich rokoch prevádzkové náklady o 1,5 miliardy eur. Vedenie koncernu o tom informovalo dnes a súčasne zverejnilo aj hospodárske výsledky za prvých šesť mesiacov tohto roka.

Zrušenie predĺženej prevádzky jadrových blokov, problémy, ktoré prinášajú nepriaznivé zmluvy o dodávke plynu, a nižšie príjmy za predaj elektrickej energie spôsobili, že sa koncern v druhom štvrťroku prvýkrát dostal do straty. Zastavenie činnosti siedmich najstarších jadrových blokov, medzi ktorými boli aj bloky E.ON, a odvádzanie dane za vyhorené palivo mu spôsobili dodatočné náklady 1,9 miliardy eur.

E.ON dosiahol zisk pred odvedením daní, úrokov a odpismi 4,3 miliardy eur a čistý zisk 900 miliónov eur.

Vedenie koncernu ďalej informovalo, že čistý zisk v tomto roku očakáva 2,1 až 2,6 miliardy eur, kým v predchádzajúcej prognóze ho predpokladalo v sume 3 až 3,7 miliardy eur. Horšie než plánované výsledky sa prejavia aj na poklese dividendy z predpokladaných 1,30 eura na 1 euro.

10.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...