1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Energie2 bude v roku 2012 pre domácnosti o 10-14% lacnejšia ako SPP

gas_pipeline_smallAlternatívny predajca zemného plynu a elektriny - spoločnosť Energie2 nastaví svoje ceny plynu pre domácnosti v roku 2012 tak, aby boli naďalej nižšie o 10 až 14 % (v priemere o 12 %), oproti dominantnému dodávateľovi na trhu - SPP.

Informoval o tom riaditeľ Energie2, a. s., Dávid Vlnka v reakcii na to, že Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) v stredu 14 .decembra oznámil schválenie návrhu zvýšenia cien za dodávku plynu pre domácnosti na budúci rok pre SPP o 5,53 % (návrh bol až o 23%).

,,Naša cenová politika sleduje zámer aby sme pre boli pre spotrebiteľov dlhodobo lacnejší ako dominantný dodávateľ. V súčasnosti má Energie2 ceny zemného plynu nižšie o 10 až 14 % (v priemere o 12 %), oproti SPP a tento rozdiel si chceme zachovať aj  v budúcom roku. Spotrebiteľom sa tak naďalej oplatí prejsť k Energii2, lebo tak ročne ušetria stovky EUR. Aj konzervatívni zákazníci si môžu ľahko spočítať, že pri zdražovaní plynu od SPP sa pri rovnakom percente cenového rozdielu, rozdiel v eurách zvyšuje“, konštatoval D.Vlnka.

Dodal, že ešte stále nie je v platnosti nový zákon, ktorý by umožňoval rýchly prechod zákazníka k lacnejšiemu dodávateľovi a tak by mali zákazníci požiadať o zmenu čo najskôr.

,,Teraz môže najskôr uskutočniť zmenu až k 1.4.2012, ale na požiadanie o ňu má už len cca 2 týždne, v podstate do Vianoc“, vysvetlil D.Vlnka.

Zdôraznil, že zákazníci sú niekedy zneistení a zavádzaní aby nemenili dodávateľov. Často ich odrádzajú aj ,,papierovačky“ spojené so zmenou dodávateľov. Tieto obavy sú však zbytočné. Energie2 vybaví za zákazníka všetky formality a bezplatne! Zabezpečí aj všetky úkony pri zmene dodávateľa a plynomer a vedenie k nemu naďalej obsluhuje predchádzajúca distribučná spoločnosť, ktorá odstraňuje aj prípadné poruchy. Zákazník ani na chvíľu neostane bez plynu, pretože je chránený legislatívou a prevádzkovým poriadkom.

,,Zákazník iba podpíše zmluvu a plnú moc, poskytne nám kópiu poslednej vyúčtovacej faktúry a my vykonáme potrebné zmeny. Plná moc sa nemusí podpisovať u notára, ale stačí pred našim zástupcom. Oproti tradičnému dodávateľovi zákazník získa výhodnejšiu cenu, ktorú vieme garantovať vždy nižšiu ako má dominantný dodávateľ a to po celú dobu trvania zmluvného vzťahu. Umožňujú nám to obchody na európskych burzách a spolupráca so zahraničnými výrobcami. Navyše pri uzavretí zmluvy cez internet poskytujeme zákazníkom ďalší dodatočný benefit na úrovni 2 % z cenníkovej ceny, a to po celú dobu trvania zmluvy. A ešte všetkým garantujeme, že na konci roka im vždy vrátime 2 eurá za každú odobratú MWh“, povedal D.Vlnka.

Poukázal aj na to, že  zákazníkom firma ponúka celé portfólio ďalších služieb, ktoré je rovnako kvalitné, ako u dominantného dodávateľa.  Energie2 pre zákazníkov vypracúva individuálne cenové ponuky, poskytuje im profesionálnu zákaznícku starostlivosť a energetické poradenstvo. Pre zákazníkov ponúkame aj združenú fakturáciu – čiže spojenie viacerých odberných miest do jedného daňového dokladu a optimalizáciu preddavkových platieb na základe reálnej spotreby.

Alternatívny predajca zemného plynu a elektriny - spoločnosť Energie2 pôsobí aj na českom trhu a pripravuje rozšírenie aj do ďalších okolitých krajín. Najbližšie má v pláne rozšíriť predaj do Maďarska. Energie2 má sídlo v Bratislave a pobočky v Topoľčanoch a Prešove. V súčasnosti zamestnáva v SR 16 stálych pracovníkov a na predaj produktov má vlastných obchodníkov a zmluvy s externými predajcami pôsobiacimi na celom území SR. Doteraz spoločnosť zásobovala plynom hlavne priemyselné podniky a komunálnu sféru, pritom fyzicky dodávala plyn veľkým odberateľom od júla 2011. Pre domácnosti začala s fyzickými dodávkami zemného plynu od 1. októbra 2011. S dodávkami elektriny pre veľkoodberateľov i maloodberateľov začne od 1. januára 2012. Časom má ambíciu zaradiť sa do prvej trojky najväčších alternatívnych predajcov plynu a elektriny na Slovensku.

15.12.2011

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...