1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Domácnosti môžu dostať z EkoFondu na nákup auta s pohonom CNG 2000 eur

SPPBratislava - Na zemnom plyne sa dá okrem varenia a kúrenia aj jazdiť, pretože v súčasnosti sú vozidlá s pohonom na CNG (Compressed Natural Gas - stlačený zemný plyn) finančne zaujímavou a dostupnou alternatívou ku klasickým pohonom.


Slovenský plynárenský priemysel (SPP), a.s., a EkoFond, n.f., prichádzajú prostredníctvom špeciálneho grantového programu pre nepodnikateľov - zákazníkov SPP zo segmentu domácností s možnosťou získania až 2000 eur na kúpu nového motorového vozidla s pohonom CNG.

"EkoFond na podporu predaja CNG vozidiel pre domácnosti vyčlenil 100.000 eur," uviedla na dnešnom stretnutí s novinármi správkyňa Ekofondu Eva Guliková. Príspevok získa prvých 50 záujemcov, pričom termíny uzávierok žiadostí sú vždy k 15. dňu v mesiaci.

Informovala zároveň, že zákazníci SPP - domácnosti pri kúpe vozidla s pohonom CNG môžu okrem grantového príspevku od EkoFondu vo výške 2000 eur získať aj zľavu na nákup nového auta s pohonom na CNG od predajcov - partnerov projektu vo výške do 5300 eur. Ziskom je podľa nej aj 50-% úspora nákladov na palivo počas prevádzky automobilu.

EkoFond založil Slovenský plynárenský priemysel, a. s., vo februári 2007 za účelom podpory projektov v oblasti energetickej efektívnosti.

Slovenský plynárenský priemysel, a. s., je nadnárodná energetická spoločnosť, ktorá nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku. Akcionármi SPP sú Slovenská republika prostredníctvom Fondu národného majetku SR (51 %) a spoločnosť Slovak Gas Holding B.V. (49 %), konzorcium spoločností E.ON Ruhrgas AG a GDF SUEZ.

27.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...