1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Čína bude pokračovať v budovaní jadrových elektrární

nuclearŠanghaj - Čínsky úrad jadrového dozoru po mesiacoch hodnotenia a kontroly atómových elektrární dospel k záveru, že sa na zvýšenie ich bezpečnosti budú musieť prijať príslušné opatrenia.

Úrad na svojej internetovej stránke uvádza, že opatrenia pre 13 pripravovaných a realizovaných projektov spoločnosťou China National Nuclear Corp a iných štátnych podnikov by mali byť dokončené v nasledujúcom roku.

Kontrola jadrových elektrární sa začala vlani po katastrofe atómky v japonskej Fukušime. Po nej sa v Číne prerušilo budovanie jadrových energetických kapacít.

Čínske jadrové elektrárne dostanú moderné zabezpečovacie technológie, zlepšia sa ich systémy včasného varovania a prijmú sa opatrenia na zníženia rizika havárií.

Čína však nezrušila rozsiahly program budovania atómových elektrární. Peking ním chce znížiť závislosť krajiny od uhlia a ropy.

Doplnené bezpečnostné smernice a ďalšie právne predpisy má vláda schváliť v marci. Prvý čínsky tlakovodný reaktor, ktorého technológiu vyvinul Westinghouse Electric Co so sídlom v Spojených štátoch, bude pripojený na sieť podľa plánu v roku 2013.

22.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...