1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ČEZ Slovensko vlani uzatvorila v SR 74.000 zmlúv na dodávku energií

CEZ workerBratislava - Spoločnosť ČEZ Slovensko, s.r.o., vlani uzavrela s klientmi v SR 74.000 zmlúv na dodávku energií - elektriny a plynu. "Za minulý rok sa nám v segmente retail, do ktorého počítame ako domácnosti, tak aj malé a stredné podniky, podarilo uzavrieť 74.000 zmlúv. To považujeme v prvom roku pôsobenia v tomto segmente za veľký úspech," uviedol dnes na tlačovej konferencii konateľ spoločnosti Igor Ďatko s tým, že z celkového počtu uzavretých zmlúv predstavujú zmluvy na dodávku elektriny približne 60 %.

"V roku 2012 sa budeme snažiť udržať si svoje postavenie lídra medzi alternatívnymi dodávateľmi energií na trhu v segmente domácností a malých podnikov a zároveň zachovať si aj doterajšiu dynamiku rastu počtu klientov," zdôraznil.

Dodávku oboch energií prvým odberateľom - domácnostiam začala spoločnosť zabezpečovať 1. júla 2011. Ďalším klientom začala firma dodávať energie na základe legislatívy a pravidiel konkurenčných spoločností od 1. októbra 2011.

ČEZ Slovensko, s.r.o., Bratislava, vznikla v júni 2007. Predmetom jej činnosti je najmä dodávka elektriny a plynu. Jediným spoločníkom je česká energetická firma ČEZ, a. s., Praha. ČEZ Slovensko eviduje základné imanie v hodnote 331.940 eur.

Skupina ČEZ je energetický koncern pôsobiaci vo vyše 10 krajinách strednej a juhovýchodnej Európy. Elektrinu, plyn a teplo dodáva pre 9,3 milióna zákazníkov. Skupina prevádzkuje diverzifikované portfólio výrobných zdrojov - atómové, uhoľné, vodné, veterné a slnečné elektrárne. Inštalovaný výkon skupiny ČEZ predstavuje 14.800 MW.

04.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...