1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Bohunická atómka od 26. mája začína s odstávkou na 4. bloku V2

Nuclear-Energy-PlantBratislava - Slovenské elektrárne (SE), člen skupiny Enel, začala v sobotu 26. mája 2012 generálnu opravu (GO) 4. bloku Atómových elektrární Bohunice (EBO) V2.

"Na 4. bloku Atómových elektrární Bohunice ide o 27. generálnu opravu s čiastočnou výmenou paliva v reaktore," informovala hovorkyňa SE Janka Burdová.

Odstávky a opravy sú podľa nej štandardnou súčasťou životného cyklu každej elektrárne a realizujú sa ako dlhodobo plánovaný proces. Príprava každej odstávky začína s ročným predstihom. K činnostiam, ktoré ovplyvnia dĺžku odstávky, bude patriť okrem plánovaných údržbových prác na systémoch a zariadeniach aj výmena riadiaceho systému oboch turbogenerátorov, ako aj ich odskúšanie.

Spoločnosť Slovenské elektrárne, a.s., je najväčším výrobcom elektriny na Slovensku. V apríli 2006 sa jej hlavným akcionárom stala spoločnosť Enel S.p.A. so 66-% podielom. Zvyšných 34 % akcií vlastní Fond národného majetku SR, ktorého akcionárske práva vykonáva Ministerstvo hospodárstva SR. Spoločnosť ku koncu roka 2011 zamestnávala 5374 pracovníkov.

28.05.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...