1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Areva upozorňuje, že tento rok vykáže stratu

Nuclear_PlantParíž - Francúzsky energetický gigant Areva upozorňuje, že v tomto roku vykáže veľkú stratu, pretože musel vyčleniť viac ako 2 miliardy eur na elimináciu dôsledkov spôsobených haváriou japonskej elektrárne Fukušima a tiež na slabé výsledky banských projektov v Afrike.

Areva, ktorá je najväčším producentom jadrových reaktorov na svete, odhaduje, že bude mať tento rok prevádzkovú stratu 1,4 až 1,6 miliardy eur, a to v dôsledku zrušených objednávok či odloženia projektov výstavby jadrových reaktorov po havárii vo Fukušime, ako aj pre odpisy spôsobené slabými hospodárskymi výsledkami afrických uránových baní. Na porovnanie, vlani dosiahla Areva zisk 883 miliónov eur.

Nový generálny riaditeľ spoločnosti Luc Oursel by mal 13. decembra predložiť návrh stratégie na nasledujúce roky, ktorá by mala firme do roku 2015 ušetriť jednu miliardu eur ročne. Okrem toho plánuje predať majetok spoločnosti za 1,2 miliardy eur.

Nehovoril síce o prepúšťaní, ale podľa agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na nemenovaný odborársky zdroj, koncern plánuje prepustiť 1200 až 1500 zamestnancov v Nemecku, a to možno už na budúci rok, a zmrazí platy i nábor nových ľudí vo Francúzsku.

13.12.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...