1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Samsung Electronics investuje do závodu v Číne rekordných 7 mld. USD

Samsung Logo 1Londýn - Juhokórejská spoločnosť Samsung Electronics, najväčší výrobca pamäťových čipov na svete, plánuje investovať 7 miliárd USD (5,26 miliardy eur) do výstavby svojho prvého závodu v Číne.

Ten by mal stáť v meste Si-an v severozápadnej provincii Šen-si, pričom jeho uvedenie do prevádzky sa očakáva do konca roku 2013.

 

V prvej fáze chce firma investovať do závodu na výrobu čipov do inteligentných telefónov, tabletov a MP3 prehrávačov okolo 2,3 miliardy USD. Postupne bude investície zvyšovať.

V posledných rokoch sa Čína stala centrom produkcie spotrebnej elektroniky, pritom súčasťou mnohých výrobkov sú pamäťové čipy od Samsungu. Analytici sú presvedčení, že otvorením závodu priamo v Číne si Samsung svoju pozíciu vo vzťahu k zákazníkom ešte posilní.

"Vývojové cykly sú v prípade výrobcov elektroniky veľmi krátke," povedal pre BBC Tim Charlton zo spoločnosti Charlton Media Group. "Preto je potrebné, aby firmy boli so zákazníkmi v úzkom kontakte". Práve Čína by podľa neho mohla Samsungu umožniť urýchlenie dodávok produktov k zákazníkovi.

04.04.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...