1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Moody's znížila rating Nokie o dva stupne na Ba3

Nokia logo 1Helsinky - Agentúra Moody's znížila rating Nokie o dva stupne na Ba3. To znamená, že úverová známka klesla hlbšie do špekulatívneho pásma. Podľa agentúry fínsky výrobca mobilných telefónov zaznamená vyššie straty a minie viac hotovosti, než pôvodne očakávala.

Nokia sa snaží zvrátiť svoj prepad na trhu inteligentných telefónov, takzvaných smartfónov, tým, že prešla na operačný systém od Microsoftu. Zatiaľ však má malý úspech v konkurenčnom boji s Apple a Samsungom.

Moody's si nie je istá, či sa smartfónom Nokie s operačným systémom Windows podarí získať solídny podiel na trhu. Agentúra prognózuje, že novým telefónom s operačným systémom Windows Phone 8 bude trvať viac než niekoľko kvartálov, než začnú generovať zisky. Moody's počíta s tým, že Nokia sa vráti k ziskovosti až v druhej polovici 2013.

Nokia minulý týždeň informovala, že v 2. kvartáli zaznamenala stratu 1,53 miliardy eur. Fínsky koncern dnes uviedol, že bude pokračovať v znižovaní nákladov a že zhoršenie ratingu bude mať len malý vplyv na jeho situáciu a aktivity.

25.07.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Prepad hodnoty akcií posúva Nokiu do pozície akvizičného cieľa

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...