1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Elektrotechnické výrobné firmy v L.Hrádku si flexibilne požičiavajú zamestnancov

nezamestnanost1Liptovský Hrádok – Tri výrobné spoločnosti sídliace v elektrotechnickom priemyselnom parku v Liptovskom Hrádku sa v poslednom období pustili do ojedinelého projektu vzájomného flexibilného požičiavania svojich zamestnancov pri väčších výkyvoch objemu výroby. Ide o firmy Ceragon Networks, s. r. o., Eltek, s. r. o., a Seidel Slovakia, s. r. o.

„Oficiálne je to dočasné pridelenie, ale familiárne to môžeme nazývať požičiavanie. Napríklad v decembri očakávame nárast výroby a potrebujeme nárazovo viac zamestnancov. Týmto spôsobom sa chceme zároveň vyhnúť dočasnému zamestnávaniu ľudí na pre nich nevýhodné dohody cez agentúry,“ uviedol autor spomínaného projektu a personálny manažér spoločnosti Ceragon Networks Jaroslav Grygar.

Hlavným zámerom projektu s príznačným názvom Flexi Liptov je podľa neho zvýšenie flexibility pracovného trhu. „Aby v prípade výkyvov výroby či organizačných zmien nebolo jedinou alternatívou rozrastanie radov nezamestnaných na úradoch práce. Základom je efektívna komunikácia a spolupráca zamestnávateľov. Ozývajú sa nám už aj ďalšie firmy z okolia,“ dodal Grygar s tým, že chcú postupne rozširovať hranice tohto projektu.

„Samozrejme, že som úplne dobrovoľne súhlasil s touto možnosťou ísť dočasne pomôcť inde. Ak by som ju nevyužil, musel by som si nútene čerpať dovolenku, lebo v našej spoločnosti bolo v danom období menej práce. Naučil som sa aj niečo nové, čiže to bolo určite pre mňa prínosom,“ podelil sa so skúsenosťami Michal Hnila, jeden z prvých požičaných zamestnancov. „Takéto aktivity vnímame veľmi pozitívne,“ vyzdvihla riaditeľka odboru služieb zamestnanosti Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Liptovskom Mikuláši Beáta Sprisková.

Aktívne zapojenie do uvedeného projektu, ktorý podporuje i samospráva, kvitoval aj riaditeľ liptovskohrádockej elektrotechnickej priemyslovky Miroslav Daniš. „Naši študenti môžu popri možnosti budúceho profesijného uplatnenia nadobudnúť už počas odbornej praxe cenné skúsenosti s fungovaním firemného prostredia s vysokou pridanou hodnotou založenom na princípe zodpovedného podnikania,“ dodal.

09.11.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...