1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ZSSK prijala poslednú dodávku elektrického poschodového vlaku

zssk cargoBratislava - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) prevzala do užívania desiatu a poslednú elektrickú poschodovú jednotku 671 a rušeň radu 381 od českých spoločností Škoda Vagonka a Škoda Transportation.

Dodávka vlakov sa uskutočnila v rámci Operačného programu Doprava. "Vybudovanie tohto vozového parku nás stálo nemálo síl," povedal dnes na tlačovom brífingu v Bratislave štátny tajomník rezortu dopravy Andrej Holák.

 

Podľa generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva Škoda Vagonka Jiřího Paruzu sprevádzala projekt od počiatku nedôvera a pochybnosti, či jeho spoločnosť zvládne realizovať tak veľký projekt a dodať vlaky. Dnes však odovzdali posledný kus elektrickej poschodovovej jednotky 671. "Tieto nové jednotky určite prispejú ku kultúre cestovania a zlepšeniu vozidlového parku," skonštatoval Paruza.

Dlhú životnosť a maximálnu spokojnosť poprial budúcim užívateľom rušňa radu 381 obchodný riaditeľ dodávateľskej spoločnosti Škoda Transportation Jaromír Jelínek. Ako na brífingu vyhlásil generálny riaditeľ ZSSK Pavol Gábor, dve časti veľkého europrojektu Operačný program doprava sú týmto dňom zrealizované. "Pokojne môžme povedať, že dobré dielo sa podarilo," podotkol Gábor.

20.12.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...