1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ŽSR prepustili za prvý polrok tohto roka 615 zamestnancov

Train1Bratislava - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) prepustili za prvý polrok tohto roka 615 zamestnancov. Správca koľajníc tak pokračuje v revitalizácii firmy, ktorej súčasťou je aj znižovanie počtu železničiarov.
 
"Za šesť mesiacov roku 2012 sme znížili počet zamestnancov o 615 ľudí," vyčíslila pre TASR hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková. Pokles počtu pracovníkov sa podľa jej slov dotkol všetkých vekových kategórií a týkal sa všetkých pracovníkov - robotníkov aj administratívnych pracovníkov.
 
"Drvivá väčšina pracovníkov odišla na základe vzájomnej dohody so zamestnávateľom," opísala Pavliková. Zväčša išlo o vekovo starších zamestnancov, ktorí mali nárok požiadať o starobný či predčasný dôchodok. "Zamestnanci, s ktorými sme ako zamestnávateľ končili pracovný pomer z dôvodu nadbytočnosti, mali ešte niekoľko možností, a to buď zamestnať sa u iného zamestnávateľa, požiadať o zaevidovanie na úrade práce, alebo požiadať o dávku v nezamestnanosti," vymenovala Pavliková.
 
Aktuálny stav počtu zamestnancov vo firme je tak ku koncu júna 14.383 ľudí. Keď spoločnosť v projekte revitalizácie začínala, zamestnávala 17.000 ľudí. "To znamená, že od začiatku revitalizácie bolo prepustených 2617 pracovníkov," vyčíslila Pavliková.
 
V zmysle plánu revitalizácie má firma do konca roka 2012 prepustiť 2700 zamestnancov. "Do naplnenia tohto plánu nám tak ostáva ešte znížiť stav pracovníkov o 83 ľudí," doplnila Pavliková.
 
Revitalizáciu železničných firiem, ktorej súčasťou je aj prepúšťanie zamestnancov, schválila ešte vláda Ivety Radičovej a týka sa všetkých troch železničných spoločností. Pokračovať v nej sa rozhodla aj vláda Roberta Fica.

10.07.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...