1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zamestnanci španielskych aerolínií Iberia budú vo februári a v marci štrajkovať

Iberia AirlinesMadrid - Zamestnanci španielskej leteckej spoločnosti Iberia plánujú vo februári a v marci vstúpiť celkovo na 15 dní do štrajku na protest proti reštrukturalizačným plánom firmy, ktorých súčasťou je zrušenie viac než 4000 pracovných miest.

Oznámili to odbory. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Odbory zastupujúce palubný a pozemný personál Iberie uviedli, že štrajk sa uskutoční v období od 18. do 22. februára, ďalej od 4. do 8. marca a nakoniec od 18. do 22. marca. V tejto súvislosti varovali pred nedozernými dôsledkami, najmä na madridskom letisku Barajas.

Vlastník Iberie, spoločnosť International Airlines Group (IAG), sa rozhodol pre reštrukturalizáciu španielskej firmy po tom, ako sa rozhovory s odbormi skončili neúspechom. Spoločnosť IAG koncom minulého týždňa informovala, že bude pokračovať v pôvodnom pláne znížiť prepravnú kapacitu španielskych aerolínií o 15 % s cieľom zvýšiť ich konkurencieschopnosť. Podľa odborov výsledkom reštrukturalizácie bude zrušenie zhruba 4500 pracovných miest.

11.02.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...