1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Výstavba okružnej križovatky v R.Sobote sa začne čoskoro, potrvá 12 mesiacov

road construction 3Rimavská Sobota - V Rimavskej Sobote sa už čoskoro začne rekonštrukcia križovatky na ceste I/16 v mestskej časti Sobôtka, ktorú Slovenská správa ciest (SSC) prebuduje na dvojpruhovú okružnú križovatku. Práce potrvajú 12 mesiacov. Pre TASR to uviedol hovorca SSC Martin Guzi.

SSC plánuje stavenisko zhotoviteľovi odovzdať v najbližších dňoch, stať by sa tak podľa hovorcu mohlo už v piatok (23. 6.). Práce sa následne začnú realizovať na základe výzvy stavebného dozoru. Vo verejnom obstarávaní v rámci projektu uspela česká spoločnosť OHLA ZŠ, celková cena diela predstavuje viac ako 3,8 milióna eur s DPH.

Existujúcu križovatku na hlavnom južnom ťahu I/16 s cestami I/72 a II/532 v rámci rekonštrukcie prebudujú na štvorramennú dvojpruhovú okružnú križovatku s priemerom približne 50 metrov. Pribudnúť má i nový priechod pre chodcov, ktorý na križovatke v súčasnosti chýba. Vybudovaná bude tiež protihluková stena.

SSC avizovala, že rekonštrukciu križovatky chce realizovať bez vylúčenia dopravy z ciest I/16 a I/72, potrebné však bude odkloniť dopravu z Cukrovarskej ulice. "Dočasné dopravné značenie bude aktualizované zhotoviteľom podľa zvoleného postupu prác," skonštatoval Guzi.

Križovatka v mestskej časti Sobôtka bola naposledy prestavaná v 80. rokoch 20. storočia a patrí medzi najfrekventovanejšie úseky v Rimavskej Sobote. Výstavbu okružnej križovatky plánuje SSC spolufinancovať z európskych zdrojov.

30.06.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...