1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V Galante otvorili tretiu etapu stavby obchvatu

road 1Galanta - V meste Galanta slávnostne otvorili cestu I/75, záverečnú tretiu etapu stavby obchvatu.

Po skončení výstavby budú od vstupu do mesta zo smeru Bratislava a Sereď po výstup z mesta smer Šaľa a Nové Zámky jazdiť autá plynulejšie, možno aj trocha rýchlejšie.

Ako povedal štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR Viktor Stromček, obchvat výrazne zlepší dopravnú situáciu v Galante. "Odkloní tranzitnú kamiónovú dopravu. Projekt je dobrým príkladom Operačného programu Doprava, v rámci ktorého budeme realizovať 375 modernizácií ciest. Na terajšej stavbe z celkových 28 miliónov eur uznaných nákladov bude až 85 % financovaných z fondu Európskej únie," priblížil.

Objednávateľom stavby je Slovenská správa ciest (SSC). Jej generálny riaditeľ Roman Žembera poukázal na to, že ide o posledný úsek obchvatu, ktorý zavŕši snahy SSC o vyriešenie dopravnej situácie v meste Galanta a tranzitnej dopravy na úseku Bratislava - Šaľa. "Tento úsek je najzložitejší. Stavebné náklady prestavujú 23 miliónov, majetkovoprávne vysporiadanie stálo 4,5 milióna a za projekčnú prípravu sa zaplatilo 600.000 eur," uviedol Žembera s tým, že dodávateľom stavby sa stala firma Strabag, s. r. o., Bratislava. Stavba pozostáva z ciest v dĺžke päť kilometrov, na ktorých je viac objektov. "Najzaujímavejšie budú dva mostné objekty, dve mimoúrovňové a dve okružné križovatky. Samozrejme, treba počítať aj s množstvom prekládok inžinierskych sietí," konštatoval. Stavba, ktorá sa začala 28. marca, sa má zrealizovať za 780 dní. Žembera požiadal obyvateľov mesta o trpezlivosť počas výstavby.

Primátor Galanty Ladislav Maťašovský je rád, že centrum mesta sa odbremení od nákladnej dopravy a zníži sa aj intenzita osobnej dopravy. "Bude to mať kladný vplyv aj na životné prostredie," podčiarkol.

06.05.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...