1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Úbytok cestujúcich na Letisku Praha pokračuje

Heathrow airportRedukcia počtu liniek Českých aerolínií má čoraz väčší dopad aj na výsledky Letiska Praha.

Z jeho peňazí sa pritom prostredníctvom Českého aeroholdingu z veľkej časti financovala záchrana národného dopravcu, konštatuje na svojej internetovej stránke český denník Mladá fronta Dnes. Podľa týchto novín ruzynský terminál nezaznamenal obrat k lepšiemu ani počas letnej sezóny a za júl ešte prehĺbil svoj prepad.

V porovnaní s minulým rokom odbavilo Letisko Praha v júli 2012 o 140.000 pasažierov menej, čo znamená pokles takmer o 11 %. Okolité letiská pritom v lete hlásia nárast počtu cestujúcich. Za prvých sedem mesiacov v Prahe medziročne ubudlo 600.000 alebo 9,12 % pasažierov. Júlové štatistiky ukazujú aspoň jednu pozitívnu informáciu najmä pre cestovné kancelárie: napriek obavám na začiatku sezóny neklesá počet cestujúcich, ktorí využívajú charterové lety na dovolenku pri mori.

No zároveň výrazne klesol počet cestujúcich, ktorí v Prahe prestupujú. To je dôsledok zmeny obchodného modelu ČSA, ktoré zredukovali sieť svojich liniek. Na menší záujem o lety do Prahy poukazuje aj počet štartov a pristátí lietadiel, ktorý od januára do júla medziročne klesol viac ako o 16 %. Väčší pokles počtu lietadiel než cestujúcich zase ukazuje, že aerolinkám sa darí lietadlá lepšie naplniť a lietajú vyťaženejšie.
06.09.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)
PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...