1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Strata škandinávskych aerolínií SAS vo 4. kvartáli prudko vzrástla

SAS AirlinesŠtokholm - Škandinávske aerolínie SAS zaznamenali v poslednom kvartáli skončeného obchodného roka 2021/2022 takmer dvojnásobne vyššiu stratu než pred rokom. Zároveň dodali, že proces ochrany pred bankrotom bude trvať dlhšie, než spoločnosť pôvodne očakávala.

Letecká spoločnosť, v ktorej najväčšie podiely kontrolujú vlády Švédska a Dánska, zaznamenala vo 4. kvartáli obchodného roka 2021/2022 (august - október) stratu pred zdanením na úrovni 1,70 miliardy švédskych korún (155,95 milióna eur). V rovnakom období predchádzajúceho obchodného roka dosiahla strata 945 miliónov SEK.

Firma ešte v júli požiadala v USA o ochranu pred veriteľmi s cieľom znížiť náklady aj dlhy. Pôvodne očakávala, že proces bankrotovej ochrany ukončí do 12 mesiacov od jeho začiatku. Teraz svoju prognózu upravila s tým, že ho plánuje ukončiť najskôr v 2. polroku 2023.

Ako povedal pre agentúru Reuters generálny riaditeľ SAS Anko van der Werff, pôvodne predpokladali, že určité interné rokovania sa ukončia v priebehu októbra. To sa však nepodarilo. "Napríklad, dohoda firmy so zástupcami palubného personálu v Nórsku bola podpísaná až v týchto dňoch. Takže s procesom (bankrotovej ochrany) budeme mierne meškať," dodal šéf SAS.

07.12.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...