1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Strata Air France-KLM v 2. kvartáli klesla

KLM airplaneParíž - Francúzsko-holandská letecká spoločnosť Air France-KLM v 2. kvartáli znížila svoju čistú stratu, a to vďaka lacnejšiemu palivu, nárastu cestujúcich a tiež redukcii prevádzkových nákladov.

Podľa najnovších údajov strata aerolínií za tri mesiace do konca júna klesla na 163 miliónov eur z 897 miliónov eur v 2. kvartáli 2012, keď hospodárske výsledky spoločnosti negatívne ovplyvnili jednorazové náklady na prepustenie zhruba 10 % zamestnancov.

Najväčšie európske aerolínie však v sledovanom období dosiahli prevádzkový zisk 79 miliónov eur, zatiaľ čo v 2. štvrťroku predchádzajúceho roka ešte vykázali prevádzkovú stratu 66 miliónov eur. Analytikov ale aj tento výsledok sklamal, predpovedali totiž Air France-KLM prevádzkový zisk 89 miliónov eur.

Tržby spoločnosti medziročne vzrástli o 1,2 % na 6,58 miliardy eur a jej čistý dlh do konca júna klesol na 5,3 miliardy eur z 5,97 miliardy eur na konci decembra 2012.

Letecká spoločnosť očakáva ďalšie zlepšenie v 2. polovici tohto roka a verí, že za celý rok dosiahne zisk.

Aerolínie vlani oznámili, že vo francúzskej divízii zrušia vyše 5000 pracovných miest, aby zredukovali svoje náklady na prevádzku. Na ich hospodárske výsledky má negatívny vplyv recesia v eurozóne a  tlak konkurenčných nízkonákladových leteckých spoločností.

02.08.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...