1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť Huawei predstavila inteligentné riešenia pre železnice budúcnosti na podujatí Asia Pacific Rail 2023

huawei logoBangkok - Spoločnosť Huawei predstavila svoje špičkové inteligentné riešenia pre železnice budúcnosti na podujatí Asia Pacific Rail 2023, ktoré je najvplyvnejším železničným podujatím v regióne.

Spoločnosť Huawei, diamantový sponzor podujatia, predstavila svoj záväzok poskytovať inteligentné, efektívne a udržateľné železničné systémy v celom regióne APAC.

„S 20 rokmi skúseností v železničnom odvetví, najmä v súvislosti s naším súčasným zameraním na digitálnu transformáciu, spoločnosť Huawei jasne zadefinovala svoje poslanie v tomto odvetví, ktorým je pretvárať spojenia, rekonštruovať platformy a sprístupniť inteligentné riešenia," uviedol počas svojho hlavného prejavu Siang Si, viceprezident spoločnosti Huawei pre letectvo a železnice.

Železničný priemysel prechádza v posledných rokoch rýchlou digitálnou transformáciou a spoločnosť Huawei sa zaviazala zvýšiť bezpečnosť a efektívnosť železničnej prevádzky a údržby pomocou svojich najnovších riešení IKT. S využitím pokročilých digitálnych technológií vrátane zberu a analýzy údajov, autonómnych systémov, umelej inteligencie (AI), strojového učenia, FRMCS, MSN, staničnej siete, úložísk a internetu vecí spoločnosť Huawei mení spôsob, akým sa dopravné systémy spravujú, používajú a pretvárajú. Technologický pokrok sa zameriava hlavne na bezproblémovú integráciu rôznych druhov dopravy, ako aj na integráciu s inými aspektmi spoločnosti.

„Inteligentná stanica je inovatívne riešenie na zlepšenie skúseností cestujúcich a efektivity prevádzky, dokáže konsolidovať všetky údaje a informácie zo všetkých aplikácií v stanici. Nová infraštruktúra IKT je základom pre inteligentné stanice. Mali by sme nahradiť oddelené IKT, ako je server, úložisko a sieť, dokonca aj údaje a pod., digitálnou platformou využívajúcou cloud," povedal Steven Siung, technický riaditeľ divízie Aviation & Rail BU v spoločnosti Huawei.

Spoločnosť Huawei počas podujatia predstavila niekoľko osvedčených postupov a svojich špičkových riešení, ako napríklad IP a chrbticovú sieť optickej komunikácie, ktorá tvorí základ železničného systému budúcnosti; systém mobilnej železničnej komunikácie budúcnosti (FRMCS) a Wi-Fi 6, ktoré poskytujú bezdrôtové širokopásmové spojenie medzi vlakom a zemou; inteligentné IT, ktoré prinášajú nové skúsenosti v oblasti spolupráce, a pokročilé úložisko s novou technológiou Huawei na boj proti ransomvéru; a riešenia pre inteligentné stanice, ktoré optimalizujú prevádzku a údržbu a skúsenosti cestujúcich.

Spoločnosť Huawei zriadila divíziu Aviation & Rail BU, ktorá neustále skúma digitalizáciu priemyslu a technologické inovácie tým, že sa zameriava na priemyselné scenáre. Spoločnosť Huawei v súčasnosti poskytuje služby pre viac ako 130 letísk a leteckých spoločností na celom svete, pre viac ako 300 mestských železničných tratí vo viac ako 70 mestách a pre viac ako 150 000 km železníc.

15.06.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...