1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Škoda Electric dodá do Žiliny trolejbusy takmer za 250 miliónov Kč

Skoda PlzenPlzeň - Plzenská Škoda Electric dodá Žiline 20 nových trolejbusov. Hodnota kontraktu je takmer 250 miliónov Kč (10,08 milióna eur). Český denník E15 na internetovej stránke informuje, že Škoda zvíťazila v tendre Dopravného podniku mesta Žilina.

Konečná cena bola podľa hovorkyne materskej Škody Transportation Lubomíry Černej stanovená v elektronickej aukcii. Ešte do konca tohto roka dodá výrobca odberateľovi 10 vozidiel. Z nich budú tri 12-metrové trolejbusy Škoda 30 Tr SOR a sedem kĺbových 18-metrových typu Škoda 31 Tr SOR.

Žilina si posilní svoj dopravný park o nízkopodlažné trolejbusy s asynchrónnym pohonom a moderným informačným systémom pre cestujúcich.

Žilinský dopravný podnik má podľa E15 v prevádzke 42 trolejbusov. Nové vozidlá v porovnaní so staršími zvýšia komfort cestujúcim, znížia spotrebu elektrickej energie a ich údržba bude lacnejšia. Plzenský podnik nedávno dodal na perspektívny slovenský trh trolejbusy do Prešova, Banskej Bystrice a Bratislavy.

25.09.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...