1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Peugeot plánuje predať väčšinový podiel v logistickej divízii Gefco Rusom

gefco logoParíž - Francúzska automobilka PSA Peugeot Citroën oznámila, že začala exkluzívne rokovania s ruskou železničnou spoločnosťou RŽD o predaji kontrolného podielu vo svojej logistickej divízii Gefco približne za 800 miliónov eur. Rozhodla sa tak potom, ako Rusi ponúkli zo všetkých záujemcov najvyššiu sumu.

Automobilka informovala, že ruská spoločnosť by mohla vo firme Gefco, jednej z najväčších logistických firiem v oblasti automobilovej dopravy v Európe, získať 75-% podiel. Podľa Peugeotu uzatvorenie kontraktu s Rusmi by Gefcu malo umožniť posilniť pozíciu na trhoch Číny, Indie a Latinskej Ameriky a zároveň urýchliť rast na trhoch Ruska a východnej Európy. Ruská spoločnosť zasa uviedla, že dohoda bude mať pozitívny vplyv v oblasti konkurencieschopnosti Ruska, nakoľko umožní skvalitnenie logistických služieb.

Minulý rok dosiahla divízia Gefco, ktorá zamestnáva približne 10.300 ľudí, tržby v hodnote 3,8 miliardy eur. Podľa nemenovaného zdroja blízkeho rokovaniam by sa kontrakt mohol uzatvoriť v najbližších týždňoch.

24.09.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...