1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Oprava bratislavského Starého mosta a tratí sa zaplatí z eurofondov

bratislava stary mostBratislava - Finančné prostriedky z Operačného programu (OP) Doprava, ktoré mali pôvodne smerovať do bratislavského dopravného projektu Filiálka, pôjdu do iných infraštruktúrnych zámerov v hlavnom meste.

Podľa informácií Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR sa verejné obstarávania rozbehnú v najbližších mesiacoch.

Šancu tak dostanú projekty ako rekonštrukcia Starého mosta a výstavba električkovej trate do Petržalky. Zmodernizuje sa aj električková trať do mestskej časti Dúbravka a rozšíri sa trolejové vedenie v meste. "Okrem projektu nákupu nových trolejbusov zlepší úroveň cestovania verejnou dopravou v Bratislave aj nákup nových električiek," konštatoval hovorca rezortu Martin Kóňa.

Eurofondy majú smerovať aj do prímestskej vlakovej dopravy v okolí Bratislavy. Projekt Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) počíta s nákupom 32 nových vlakov, ktoré budú po Slovensku premávať už od leta tohto roka.

30.04.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...