1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Okružnú križovatku v Strážskom slávnostne otvorili, obchádzkové trasy zrušili

kruhovy objazdStrážske - Novú okružnú križovatku v Strážskom v Michalovskom okrese slávnostne otvorili vo štvrtok. Dočasné dopravné značenie odstránili a obchádzkové trasy po jej spustení zrušili. Pre TASR to potvrdil tamojší primátor Patrik Magdoško. Kruhový objazd nahradil pôvodnú neriadenú križovatku ciest prvej triedy I/18 a I/74.

Novovybudovaným kruhovým objazdom vedú štyri výjazdové pruhy. Jeho vonkajší priemer je 38 metrov a vnútorný 24 metrov. Ide o križovatku na priesečníku troch okresov - Michalovce, Humenné a Vranov nad Topľou, na ktorej v minulosti podľa radnice často dochádzalo k dopravným nehodám. "Verím, že toto je pomoc pre celý región a hlavne pre mesto. Škodové udalosti tu boli na bežnom poriadku, po mnohých rokoch by sa im malo predísť," uviedol pre TASR Magdoško.

Dielo pre Slovenskú správu ciest za 874.000 eur bez DPH realizovala spoločnosť Eurovia SK. Okružná križovatka je od štvrtka v skúšobnej prevádzke. "Postavili sme ju v rekordnom čase," skonštatoval štátny tajomník Ministerstva dopravy (MD) SR Jaroslav Kmeť. Z pôvodného plánu 12-mesačnej renovácie výstavbu zrealizovali za šesť mesiacov od schválenia projektu dočasného dopravného značenia, pričom samotné stavebné práce podľa firmy trvali reálne tri mesiace. Rovnako tri mesiace trvala aj úplná uzávera.

Slávnostné otvorenie sprevádzali súťaže o najrýchlejší prejazd kruhovej križovatky na kolobežke, kolieskových korčuliach, invalidných vozíkoch, bicykloch či s kočiarmi.

Za vybudovanie okružnej križovatky iniciovala Občianska iniciatíva Zemplína v roku 2017 petíciu. Rozhodnutie zbierať podpisy jej organizátori odôvodňovali nehodovosťou, škodovými udalosťami a kolíznymi situáciami, ku ktorým na križovatke dochádzalo.

08.09.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...