1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nemecké aerolínie Eurowings zrušia takmer tretinu miest v centrále

Airport 1Düsseldorf - Nemecká nízkonákladová letecká spoločnosť Eurowings, ktorej materskou firmou je Lufthansa, oznámila, že vo svojej centrále zruší takmer tretinu pracovných miest.

Rozhodnutie je súčasťou širšieho plánu na návrat k zisku po tom, ako sa Lufthansa dohodla s vládou na záchrannom balíku.

"V našej centrále pracuje približne 1000 ľudí. Tento počet znížime približne o 300," povedal šéf Eurowings Jens Bischof na brífingu v Düsseldorfe, kde má spoločnosť svoje ústredie.

Spoločnosť Eurowings zamestnáva zhruba 4000 ľudí. Údaje o prípadnom rušení pracovných miest na ďalších úrovniach Bischof nezverejnil. Ako dodal, všetko bude závisieť od rokovaní so zástupcami zamestnancov a od toho, ako sa bude deliť činnosť medzi aerolínie Eurowings a materskú spoločnosť.

Nemecká vláda poskytne Lufthanse záchranný balík v hodnote 9 miliárd eur, vďaka ktorému získa v najväčších nemeckých aerolíniách 20-percentný podiel. Ten bude môcť za určitých okolností zvýšiť na 25 % a zabrániť tak prípadnému nepriateľskému prevzatiu.

03.06.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...