1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

NDS v marci vyhlásila nové tendre za viac ako 1,2 miliardy eur

geodezia meranieBratislava - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) vyhlásila v marci tohto roka súťaže na päť úsekov diaľnic a rýchlostných ciest za viac ako 1,2 miliardy eur.

Celková dĺžka pripravovaných úsekov je 44,3 kilometra a spolufinancované budú z Operačného programu (OP) Doprava. "Ide prevažne o úseky na rýchlostnej ceste R2 a diaľniciach D1 a D3," informoval dnes hovorca Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR Martin Kóňa.

Aktuálne na Slovensku prebiehajú súťaže na viac ako 85 kilometrov diaľnic a rýchlostných ciest, pričom ďalších 65 kilometrov je vo výstavbe. NDS poslala 1. marca 2013 oznámenie o vyhlásení verejného obstarávania do vestníka Európskej únie (EÚ) na úseky D1 Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka, D3 Žilina (Strážov) – Žilina (Brodno), R2 Ruskovce – Pravotice, R2 Zvolen, východ – Pstruša a R2 Pstruša – Kriváň.

"Tieto úseky sú síce prvé, ale v žiadnom prípade nie posledné, ktoré sa budú v najbližších rokoch súťažiť," vyhlásil Kóňa. Do konca roku 2016 plánuje rezort výstavby na Slovensku rozostavať 310 kilometrov diaľnic a rýchlostných ciest. Podľa hovorcu ide približne o polovicu dĺžky rýchlostných komunikácií, ktoré dnes majú vodiči na Slovensku k dispozícii.

29.04.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...