1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Náklady na palivá znížili zisk škandinávskych aerolínií SAS o 42 %

planeŠtokholm - Škandinávska spoločnosť SAS, najväčšie aerolínie v severnej Európe, zaznamenala za 2. štvrťrok medziročný pokles čistého zisku o 42 %. Hlavným dôvodom horších než očakávaných výsledkov sú podľa spoločnosti rastúce náklady na palivá.
 
SAS, ktorá už niekoľko rokov zápasí s tvrdou konkurenciou nízkonákladových aerolínií, dosiahla za 2. kvartál čistý zisk 320 miliónov švédskych korún (38,66 milióna eur). Na porovnanie, za rovnaké obdobie minulého roka to bolo 551 miliónov SEK. Tržby mierne vzrástli z 11,31 miliardy na 11,39 miliardy SEK, pod čo sa podpísal zvýšený počet cestujúcich.
 
Aerolínie SAS prepravili v 2. štvrťroku 7,6 milióna pasažierov, čo medziročne znamená rast o 3 %. Toto plus však zďaleka nedokázalo vykompenzovať prudký rast nákladov na pohonné látky, ktoré podľa vedenia firmy vzrástli za štvrťrok medziročne o 800 miliónov SEK.

15.08.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...