1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Na stavbe košickej R2 prebiehajú práce najmä na mostoch

dialnicny mostKošice - Na stavbu rýchlostnej cesty R2 Košice, Šaca - Košické Oľšany, II. úsek, aktuálne naváža materiál 160 mechanizmov. Práce sa týkajú najmä mostov. Finalizuje sa tiež s preložkami plynovodov a jasnejšie obrysy nadobúda aj budúce odpočívadlo Valaliky.

TASR o tom informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková. V križovatke Krásna podľa nej čoskoro presmerujú dopravu na zrealizovanú dočasnú obchádzku.

"Na stavbe košickej R2 momentálne prebiehajú práce najmä na mostoch, ale aj na ostatných stavebných objektoch. Od začiatku úseku až po takmer 12. kilometer realizujeme odkopy v zárezoch, svahovanie a frézovanie násypov. Ďalej prebieha realizácia štrkových rebier a násypových telies," uviedla s tým, že mosty sú v rôznych štádiách rozostavanosti. Na niektorých zhotovujú výstuže, debnenia a betonáž driekov pilierov. Inde zas prebieha obsyp rámového priepustu či debnenie, armovanie a betonáž nosnej konštrukcie.

Okrem ďalších prác napríklad na budúcom odpočívadle Valaliky realizujú násypy na vetvách odpočívadla či výkop pre kladenie rúr splaškovej kanalizácie odpočívadla. Vykonáva sa tiež archeologický výskum v posledných dvoch lokalitách.

"Najbližšie mesiace sa práce sústredia hlavne na budovanie mostných objektov, budovanie násypových telies, budovanie kanalizácie rýchlostnej cesty a iných dôležitých objektov, ktoré sú súčasťou stavby," dodala Žgravčáková.

S výstavbou nového 14-kilometrového úseku rýchlostnej cesty začali vlani v marci, bude súčasťou juhovýchodného obchvatu Košíc a prepojí diaľnicu D1 s rýchlostnou cestou R4. Motoristom by mal slúžiť od roku 2025.

03.07.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...