1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Na rýchlostnú cestu R4 sa napojí priemyslený park Kechnec

road construction 3Kechnec - Na rýchlostnú cestu R4 na trase z Košíc k maďarskej hranici sa napojí priemyselný park v Kechneci. Potvrdila to dnes Národná diaľničná spoločnosť (NDS).

"Okružnú križovatku Kechnec na rýchlostnej ceste R4 Košice – Milhosť budujeme v zmysle platného stavebného povolenia," uviedol hovorca NDS Marcel Jánošík. Križovatka tak umožní funkčné napojenie priemyselného parku pri obci Kechnec na rýchlostnú cestu R4.

Napojenie Perínskej cesty na rýchlostnú cestu R4 sa riešilo už v období prípravy projektu stavby v roku 2009. Križovatka Kechnec tak bude podľa Jánošíka vybudovaná v zmysle platného stavebného povolenia. Technické riešenie križovatky umožňuje napojenie súčasnej dvojpruhovej Perínskej cesty a je pripravené napojenie aj v prípade, ak by bola v budúcnosti dobudovaná na štvorpruhovú cestu.

Starosta Kechneca Jozef Konkoly dnes pre novinárov uviedol, že došlo k dohode o napojení cesty z priemyselnej zóny na R4 k septembru tohto roka, kedy by sa mala výstavba úseku rýchlostnej cesty ukončiť. Obec potom podľa neho postupne dobuduje privádzač na R4 so všetkými atribútmi podľa vlastného projektu. Náklady na to odhadol na 3,5-4 milióny eur. Obec pritom do projektovej dokumentácie investovala už zhruba 165.000 eur.

Začiatok úseku R4 Košice - Milhosť je v križovatke "Košice juh", kde sa napája na cestu I/68 južne od mesta. V súčasnosti sa celý objem dopravy v príslušnom území realizuje po ceste I/68, ktorá je súčasťou medzinárodnej siete ciest pod označením E 71. Tvorí dôležitú dopravnú spojnicu v smere sever - juh a prechádza intravilánmi obcí Šebastovce, Seňa a Kechnec.

13.04.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...