1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Mesto vyhlásilo tender na rekonštrukciu Starého mosta

bratislava stary mostBratislava – Električka cez Dunaj do Petržalky a rekonštrukcia Starého mosta je o niečo bližšie k uskutočneniu. Hlavné mesto vyhlásilo verejné obstarávanie na zhotoviteľa prvej etapy Nosného systému Mestskej hromadnej dopravy (NS MHD).

 

Tá má viesť zo Šafárikovho námestia po Bosákovu ulicu.

Súťaž vyhlásili 26. januára, kedy boli súťažné podmienky zverejnené aj v medzinárodnom vestníku. Hovorca primátora Ľubomír Andrassy tvrdí, že ministerstvo dopravy predtým odkontrolovalo všetky súťažné podklady a dalo na tender súhlas. "Vypísali sme jednu z rozhodujúcich súťaží v tomto roku, projekt, o ktorom sa takmer 30 rokov iba rozprávalo," podotkol hovorca.

Hodnota zákazky, ktorú chce mesto financovať z eurofondov z Operačného programu Doprava, je 68.144.000 eur bez DPH. Bratislavská samospráva má z toho uhradiť päť percent, desať percent zaplatí štát. Za vyše 68 miliónov sa má zrekonštruovať Starý most, vybudovať nová koľajová dráha v úseku Bosákova ulica - Šafárikovo námestie, rozšíriť estakáda Einsteinova a vybudovať nová pri bývalom štadióne Artmedia. Víťaz by to mal stihnúť do 24 mesiacov, peniaze z EÚ treba totiž vyčerpať do konca roka 2015. "Priznávame, že sme v časovej tiesni. Pravidlá súťaže sme sa preto snažili nastaviť tak, aby ich nikto nemohol spochybniť a súťaž nebola zrušená," zdôraznil Andrassy.

Mesto bude súťažné podklady poskytovať do 14. februára a uchádzači môžu svoje ponuky predkladať do 20. marca do 10.00 h. "Očakávame, že sa prihlásia nielen slovenské spoločnosti, ale aj nadnárodné korporácie," avizoval hovorca. Obálky plánuje výberová komisia otvárať o deň neskôr, teda 21. marca, a víťaza by mala určiť najnižšia cena. S realizáciou projektu chce potom mesto začať v lete.

02.02.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Mesto Bratislava začne výstavbu Starého mosta a otvorí električkový tunel

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...