1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Lufthansa vykázala v 1. kvartáli stratu

lufthansa planeFrankfurt nad Mohanom - Nemecké aerolínie Lufthansa vykázali v 1. kvartáli 2013 stratu, a to o niečo väčšiu, ako predpovedali analytici. Dôvodom sú náklady na reštrukturalizáciu.

Prevádzková strata druhej najväčšej leteckej spoločnosti v Európe za tri mesiace do konca marca dosiahla 359 miliónov eur a bola tak rovnaká ako vlani v 1. kvartáli. Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg, však očakávali, že klesne na 323 miliónov eur.

Ani tržby spoločnosti sa v 1. štvrťroku 2013 v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka veľmi nezmenili, keďže sa znížili len o 0,1 % na 6,63 miliardy eur.

Za mierny pokles tržieb však aerolínie vďačia najmä zdraženiu leteniek. Do ich cien premietli aj vyššie náklady na palivo a vyššiu daň z leteckej prepravy, čo im pomohlo eliminovať negatívny vplyv menšieho počtu cestujúcich a nepriaznivý kurz eura na celkové tržby.

Čistá strata Lufthansy sa pritom v období január - marec 2013 prehĺbila na 459 miliónov eur z vlaňajších 394 miliónov eur. Po prepočítaní na jednu akciu vykázali aerolínie v 1. kvartáli čistú stratu 1 euro na akciu, zatiaľ čo v rovnakom období minulého roka to bolo 86 centov na akciu.

07.05.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...