1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Lufthansa presunie väčšinu európskych letov do novej spoločnosti

lufthansa planeBerlín - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa plánuje v rámci znižovania nákladov presunúť lety na krátke vzdialenosti po Európe do novej leteckej spoločnosti. Tá vznikne spojením jej nízkonákladových aerolínií Germanwings a väčšiny európskych liniek Lufthansy.

Nová letecká spoločnosť bude mať približne 90 lietadiel a začne ponúkať svoje služby od januára 2013. Ročne by mala prepraviť zhruba 18 miliónov cestujúcich.

Lufthansa v oficiálnom vyhlásení uviedla, že nová firma, ktorej ešte nevybrala meno, prevezme všetky jej domáce linky a lety na krátke vzdialenosti v Európe. Podľa generálneho riaditeľa Christopha Franza Lufthansa chce takýmto spôsobom znížiť svoje náklady a zvýšiť ziskovosť.

Letecká spoločnosť, ktorej patria aj Swiss a Austrian Airlines, momentálne uskutočňuje ambicióznu reštrukturalizáciu, aby dokázala v Európe konkurovať nízkonákladovým leteckým spoločnostiam Easyjet a Ryanair.

24.09.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...