1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Lufthansa a lodiarsky gigant MSC prejavili záujem o väčšinový podiel v ITA

lufthansaRím - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa a taliansko-švajčiarska lodiarska spoločnosť MSC prejavili záujem o prevzatie väčšinového podielu v talianskych aerolíniách ITA Airways, ktoré pred tromi mesiacmi nahradili spoločnosť Alitalia. Informovali o tom predstavitelia ITA Airways.

Firma v pondelok (24. 1.) vo večerných hodinách uviedla, že firmy deklarovali záujem o prevzatie väčšinového podielu s tým, že zvyšný menšinový podiel si ponechá taliansky štát. Ten v súčasnosti kontroluje 100 % ITA Airways.

Lufthansa a MSC, ktorá je od tohto roka najväčšou kontajnerovou spoločnosťou na svete, požiadali o vyhradenie 90 dní na rokovania o kontrakte, dodala ITA. Spoločnosť MSC informácie talianskych aerolínií potvrdila a aj Lufthansa uviedla, že rokuje o získaní podielu v ITA spoločne s lodiarskym koncernom. "Sme potenciálnym komerčným partnerom MSC," uviedol pre agentúru AFP hovorca Lufthansy.  

Najnovšia informácia tak čiastočne potvrdila správu talianskeho denníka Il Foglio z konca minulého týždňa o záujme Lufthansy prevziať podiel v ITA Airways. Denník, ktorého informácie zverejnila AFP, uviedol, že Lufthansa chce v leteckej spoločnosti získať 40-percentný podiel.

ITA Airways nahradila leteckú spoločnosť Alitalia. Tá roky zápasila s finančnými problémami a v roku 2017 sa dostala pod nútenú správu. Štát však nedokázal nájsť investora, ktorý by stratovú spoločnosť prevzal. Práve o Lufthanse sa hovorilo ako o favoritovi na získanie Alitalie, pokus o záchranu talianskej spoločnosti však začiatkom roka 2020 stroskotal. Aerolínie ITA Airways nastúpili na trh v polovici októbra minulého roka s viac než polovicou lietadiel od spoločnosti Alitalia.  

04.02.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...