1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Letisko v Dubaji už v počte cestujúcich predbehlo Hongkong

Heathrow airportDubaj - Hlavné letisko v emiráte Dubaj vlani zaznamenalo výrazný nárast cestujúcich, medziročne o 13,2 %, vďaka čomu predbehlo Hongkong a stalo sa tretím najrušnejším medzinárodným letiskom na svete. Informovala o tom agentúra Reuters.

Počet cestujúcich na letisku Dubai International, ktoré je jedným z najrýchlejšie rastúcich letísk na svete, sa vlani zvýšil na 57,68 milióna ľudí z 50,98 milióna osôb v predchádzajúcom roku 2011. Len v decembri letisko zaregistrovalo 5,32 milióna cestujúcich, čo predstavuje medziročný nárast o 13,4 %.

Na porovnanie, cez hongkonské medzinárodné letisko prešlo minulý rok 56,5 milióna pasažierov, medziročne o 4,7 % viac.

Najrušnejšími letiskami na svete sú stále londýnsky Heathrow a parížske letisko Charlesa de Gaullea.

Letisko v Dubaji je hlavnou základňou rýchlo expandujúcich Emirates Airlines, ktoré prepravia zhruba 60 % všetkých pasažierov smerujúcich z a do emirátu. Dubai International tento mesiac otvorilo veľký terminál určený špeciálne pre obrí Airbus A380. Vedenie letiska odhaduje, že aj vďaka tomu tento rok prejde cez jeho brány 65,4 milióna cestujúcich.

Štatistiky tiež ukázali, že najviac ľudí vlani cestovalo na trase medzi Dubajom a Indiou. Počet pasažierov na tejto linke vzrástol medziročne o 7,4 % na 7,34 milióna osôb.

Okrem toho Dubai International nahlásil aj nárast objemu nákladnej prepravy v roku 2012, a to medziročne o 3,9 % na 2,28 milióna ton, pričom v decembri sa tempo jej rastu zrýchlilo na 6,5 % a objem nákladu dosiahol 201.949 ton.

01.02.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...