1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Letisko Košice zaznamenalo historicky rekordný júl

airport kosiceKošice – Ešte nikdy v júli neprešlo bránami letiska Košice toľko cestujúcich ako uplynulý mesiac. Spolu na všetkých letoch vybavilo 97.066 cestujúcich, čo je o 1,4 percenta viac ako vlani v júli. TASR o tom informoval manažér pre rozvoj obchodu Juraj Toth.

"Celkovo za prvých sedem mesiacov roka pracovníci košického vzdušného prístavu vybavili 344.876 cestujúcich. To predstavuje medziročný nárast až o 19 percent a v porovnaní s predcovidovým rokom 2019 ide o nárast o deväť percent," uviedol. Viac ako 243.000 cestujúcich využilo pravidelné linky, ďalších takmer 100.000 ľudí letelo na charterových letoch a zvyšné necelé dve tisícky cestujúcich využili lety všeobecného letectva.

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Thomas Dworschak považuje za pozitívne aj to, že počas aktuálnej letnej sezóny evidujú cestujúcich nielen z Košického a Prešovského kraja, ale aj zo stredného a severného Slovenska.

Letná dovolenková sezóna na letisku Košice prebieha naplno od júna. V ponuke cestovných kancelárií je pre zájazdy s odletom z Košíc dostupných desať destinácií v ôsmich krajinách. Letný letový poriadok zahŕňa pravidelné linky, ako Varšava, Viedeň, Praha, Liverpool, Dublin, Londýn Stansted a Londýn Luton.

16.08.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...