1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Letisko Heathrow vybavilo v marci takmer 6 mil. cestujúcich

Heathrow airportLondýn - Počet vybavených cestujúcich na londýnskom letisku Heathrow vzrástol v marci medziročne takmer o 4 %, keď ho podporil zvýšený dopyt po linkách do európskych destinácií a do Číny. Informovala o tom agentúra Reuters.

Letisko oznámilo, že v marci vybavilo 5,9 milióna cestujúcich, čo v porovnaní s marcom 2012 znamená rast o 3,9 %. Počet cestujúcich na linkách do Číny sa zvýšil o 15,1 % a výrazný rast dosiahol aj počet pasažierov smerujúcich do Indie.

Počet cestujúcich do európskych destinácií vzrástol o 7,4 %, a to aj napriek pokračujúcim problémom na kontinente v dôsledku dlhovej krízy v eurozóne, pričom vysoký rast zaznamenalo letisko na linkách do Talianska, Francúzska a Nórska.

Za minulý rok zaznamenal Heathrow rekordný počet, až 70 miliónov cestujúcich. Ako letisko uviedlo, za rok 2012 vzrástol počet pasažierov, ktorí využili jeho služby o 0,9 %, pričom v rámci transatlantických letov sa ich počet zvýšil o 3,2 %. Záujem bol najmä o lety do Brazílie, vzrástol ale aj počet cestujúcich smerujúcich do východnej Ázie a do krajín na Blízkom východe.

16.04.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...