1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Kvôli krachu Malévu zatvoria prvý terminál Letiska Ferenca Liszta

Malev airplaneSpoločnosť Budapest Airport (BA), ktorá prevádzkuje Letisko Ferenca Liszta, zatvorí terminál 1.

Ako dnes uviedol pre maďarskú tlačovú agentúru MTI hovorca BA Mihály Hardy, po krachu maďarskej leteckej spoločnosti Malév klesol počet cestujúcich natoľko, že na ich vybavenie stačia terminály 2A a 2B.
      
Vlani sa počet cestujúcich na budapeštianskom letisku priblížil k deviatim miliónom. Spoločnosť Malév, ktorá sa na počte cestujúcich letiska podieľala 40 percentami, zanikla 3. februára. Napriek tomu, že záujem nízkorozpočtových aerolínií o Budapešť stúpol, BA v tomto roku očakáva pokles počtu cestujúcich o 1,5 milióna.
      
Výpadok bude najmä v kategórii cestujúcich, ktorí doposiaľ v maďarskej metropole prestupovali na linky na Balkán a do východoeurópskych miest. BA musí prepustiť zhruba štvrtinu svojich zamestnancov. Terminál 1, ktorý vznikol rekonštrukciou starého budapeštianskeho letiska Ferihegy a je bližšie k mestu, bol určený pre nízkorozpočtové letecké spoločnosti. Terminál 2A a 2B otvorili v roku 1985.

20.03.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...