1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Kvartálny zisk Ryanairu klesol o viac než pätinu

ryanair planeDublin - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair zaznamenala za 1. štvrťrok obchodného roka 2013/2014 pokles zisku o viac než pätinu, pod čo sa podpísali najmä vyššie náklady na palivo a fakt, že veľkonočné sviatky boli tento rok skôr.

Čiastočne sa na poklese zisku podieľal aj štrajk letových dispečerov vo Francúzsku.

Ryanair uviedol, že zisk za obdobie apríl až koniec júna dosiahol 78 miliónov eur, čo v medziročnom porovnaní znamená pokles o 21 %. V rovnakom období minulého obchodného roka zaznamenala firma zisk na úrovni 99 miliónov eur. Napriek tomu však splnila očakávania trhov, keďže analytici predpokladali zisk práve na tejto úrovni. Tržby vzrástli o 5 % na 1,34 miliardy eur.

Spoločnosť zároveň ponechala v platnosti pôvodnú prognózu zisku za celý obchodný rok s tým, že počíta so ziskom v rozmedzí od 570 do 600 miliónov eur. Za minulý obchodný rok dosiahli írske aerolínie zisk 569 miliónov eur, čo v porovnaní s predchádzajúcim rokom znamenalo rast o 13 %.

05.08.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...